Seizoen 2016 afgesloten

Op 23 juni 2016 hebben we het fotoclub-seizoen weer feestelijk afgesloten met een barbecue. Er zijn er in een groep natuurlijk altijd die niet kunnen komen en anderen die niet willen komen maar in de planning staan we uiteindelijk met 19 personen op de lijst. Dat is goed te doen op één flinke barbecue.

Vooraf het straatje vegen is deze keer twijfelachtig want er komen nog buien aan, maar toch even gedaan. 's Morgens in de regen boodschappen doen is niet bemoedigend en ook de buienradar geeft geen zekerheid. De hele morgen komt de regen naar beneden en staat de tuin onder water. Maar dan wordt het droog. Hoopvol maak ik de saté klaar en doe de stukjes zalm in wat aluminium folie. Worstjes even voorgaren en dan de salade snijden. De tafels klaarzetten en een kleed erop, de barbecue staat klaar en de starter is gevuld met briketten. Wat mij betreft kunnen we van start.

Om 18:20 uur komt Bart als eerste en langzamerhand druppelt iedereen binnen. Stieneke komt wegens enig examenleed in de familie een beetje later en wanneer Peter binnenvalt brandt de barbecue net. Na een korte intro wat er aan eten te verwachten is en dat ieder zelf zijn drinken kan regelen gaat het eerste vlees op het vuur. Ondertussen is er volop tijd om met elkaar te praten over fotografie maar ook over vakantie en gezondheid. Het is net een grote familie.

De hamburgers worden gevolgd door de saté en zelfs voor pindasaus is gezorgd, we happen uiteindelijk lekker door totdat ook al het andere op is. Precies zoals dat in de planning ligt. Het bier wat vorig jaar niet zo populair was is dit jaar geliefd en er is dan ook maar net genoeg. Wijn blijft er voldoende beschikbaar en de autorijders moeten zich natuurlijk matigen maar er is ruim voldoende sap aanwezig.

Herman spreekt namens ons allen tot Peter omdat hij ons als voorzitter gaat verlaten, een wijntje en een worst is zijn deel terwijl er voor de kaas een bon geregeld is. Het voorzitterschap heeft hij sinds mensenheugenis vervult en daar zijn we Peter dankbaar voor. Ondertussen schiet de huisfotograaf Bert een foto ter herinnering.

Dat Nathalie ons ook gaat verlaten is voor sommigen misschien nog een verrassing, dit is haar laatste avond en dat vinden we natuurlijk ook jammer. We wensen ook haar natuurlijk het beste toe.

Wanneer iedereen verzadigd is en wij met plezier bemerken dat het om 23:00 uur niet of nauwelijks heeft geregend terwijl de temperatuur ons ook niet in de steek laat, zitten we in klein comité nog na te babbelen. De vrouw des huizes komt er nog even bijzitten maar even na 24:00 uur worden de glazen weggezet en kunnen we terugkijken op een fijne avond.


Iedereen bedankt voor de financiële bijdrage, van de bloemen en de fles wijn ga ik (na)genieten.

Jan Neefjes