Alweer een volledig fotoseizoen voorbij

Op donderdag 29 juni 2017 is het seizoen afgesloten met een inmiddels bijna traditionele barbecue. De voorbereidingen gingen vlot dit jaar. Met hulp van Herman W. was het 'een fluitje van een cent'. Een paar uurtjes snijden, marineren, voorkoken en klaarzetten en we zijn klaar voor ontvangst.

Als Bert arriveert begint de avond en wordt het eerste glaasje bubbels met baklava gebruikt. Als snel komt iedereen binnen zodat we uiteindelijk met 16 fotografen zijn. Natuurlijk kan niet iedereen komen wegens vakantie of andere verplichtingen moeten er altijd zijn die er niet bij kunnen.

De stemming zit er gelijk in en na instructie dat je zelf je drinken kunt regelen en dat het eten verder vanzelf komt, beginnen de briketten al aardig te gloeien. Dit jaar een barbecue met balava, turks brood en shoarma maar ook natuurlijk hamburgers, worst en kip zodat niemand van de honger omkomt. Voor enige gezonde zaken als groente spiesjes , salade en watermeloen is ook gezorgd.

Zodra de eerste burgers klaar zijn begint de regen te vallen. Buienradar wordt verontrust geraadpleegd en sommigen kijken bezorgd. Even dichter bij elkaar onder de bomen en dan blijkt het mee te vallen. Na een paar minuten is het droog en dat blijft het verder de hele avond.

Nadat iedereen verzadigd is komt er een ijsje en kunnen we naborrelen. De Fujifilm camera's worden erbij gehaald en de voor en nadelen gaan al snel over tafel. Overstappen van het ene merk op het andere merk dat lijkt mij het grootste probleem. Je moet dan immers alles opnieuw aanschaffen, ook je 'dure' lenzen passen namelijk niet op het andere merk camera.

Van Bert nemen we vanavond afscheid, hij gaat zich elders verder ontwikkelen maar wij pinken natuurlijk een klein traantje. Na de gezellige avond gaat ieder huiswaarts. Er is er nog wat afwas maar de afwasmachine doet in de nacht zijn werk. Ik zet nog even wat flesjes in de koelkast en tot mijn schrik zie ik dat ik de aardappel salade vergeten ben en niet in het minst ook de saté. Die saté is natuurlijk heel erg want Herman had al het snijden van de kip en het maken van de spiesjes voor zijn rekening genomen. Sorry Herman, we zullen er zelf van genieten.

Het was een mooi fotoseizoen en tot ziens op 7 september!

Jan Neefjes