Doe-avond 'Bloemen binnen en buiten'

De doe-avond van donderdag 19 oktober 2017 staat in het teken van het fotograferen van bloemen. Wanneer ik om 19:00 uur arriveer in de Poelenburcht blijkt Herman al een tijdje flink bezig te zijn geweest. Er staan al diverse statieven klaar en ook een aantal zwarte achtergronden hangen er al. Verder blijkt Herman zijn tuin leeg te hebben gehaald want er ligt een groot aantal herfsttinten klaar waaronder de hortensia en een berenklauw. Zelf ben ik even naar de markt geweest en heb een aantal, naar ik meen, aantrekkelijke bloemen gekocht. Ook insteekschuim en een vaas heb ik voor vanavond meegebracht.

Wanneer we alle flitsers hebben neergezet en ook de nieuwe softboxen daarop hebben geplaatst kunnen we van start. We zijn met een 16-tal leden aanwezig en verwelkomen ook ons nieuwe lid Aneta. Verder is er ook een belangstellende aanwezig zodat we met een flinke groep zijn. Al snel gaan we aan der slag. De fotograaf heeft de keuze om dit binnen te doen maar het kan ook buiten. Ieder kan kiezen. De meesten blijven binnen hoewel het weer onverwacht goed is voor vanavond.

Bloemen zijn een aantrekkelijk onderwerp om te fotograferen dus er heerst een grote bedrijvigheid. Camera op statief, flitsen of juist niet, de ander helpen, kijken hoe iemand anders het doet. Het komt vanavond allemaal aan bod. Wanneer we zin hebben is het zelfs mogelijk om gebak te eten want Mireille laat ons delen in de vreugde van haar verjaardag. Dat laten we natuurlijk niet aan onze neus voorbij gaan! Terwijl ik uiteindelijk mijn laatste foto's maak wordt er om mij heen opgeruimd. Zelf ben ik er even later ook aan toe en worden de laatste spullen weer opgeborgen. Al met al weer flink wat activiteit vanavond en ik zie uit naar de presentatie van de foto's.

Jan Neefjes