Serie van vijf beelden

Donderdag 20 mei 2021
De corona cijfers gaan de goede kant uit en de vaccinatie komt op stoom. We kunnen derhalve weer terecht in de Poelenburcht. Het is donderdag 20 mei en we presenteren onze serie van vijf beelden. Elk jaar weer een uitdaging om er iets van te maken. Dit jaar is de aanloop voor deze avond vol onzekerheden. Gaat het door of niet?! Als het niet doorgaat dan komt de serie in het volgende seizoen pas aan bod. Uiteindelijk weten we een week van te voren dat we daadwerkelijk terecht kunnen in de Poelenburcht en dat dus de ‘Serie van vijf’ op het programma staat. Sommigen onder ons hebben er al niet meer op gerekend en ‘fabrieken’ nog snel een serie, anderen zien er van schrik van af. Ook zijn er die niet durven te komen of andere verhinderingen hebben. Toch hebben we deze avond 9 series en daarna nog vrije foto’s op het programma.
In ieder geval is het al fijn dat we met 14 fotografen aanwezig zijn. Nog wel met mondkapjes en gepaste afstand maar toch. Bij binnenkomst leggen we de series op de tafels, zodat ze bekeken kunnen worden. Altijd weer een verrassing hoe de serie bij een ieder is aangepakt. Nadat de foto’s op de tafels bekeken zijn, gaat de gemeenschappelijke bespreking onder leiding van Herman van start. De eerste te bespreken serie wordt naar voren gehaald én op de beamer getoond. Zo kunnen we het globale beeld van de serie zien en ook de individuele foto’s beoordelen. We starten met de serie bootfoto’s van Els en er komt door toedoen van ondergetekende gelijk verwarring over de volgorde van de serie. Deze eerst of die andere is niet zomaar altijd goed. Els heeft er gelukkig zelf een beeld bij en uiteindelijk zijn we er uit. Alle series komen zo een voor een aan de beurt en de tijd vliegt om. Om 21:00 uur is het pauze met nog drie series te gaan, daarna komen de vrije foto’s nog. Niet te lang dus die pauze, eentje waar de corona ook weer aanwezig is. Afstand houden en geen alcohol te verkrijgen aan de bar. We aanvaarden de situatie en al snel zitten we weer in de zaal. De laatste series komen langs waarbij de beelden, de werkwijze en ervaringen worden doorgenomen. Leuk, die worstelingen die ieder heeft gehad.
Uiteindelijk hebben we nog even tijd voor wat vrije foto’s en één vrije foto van Herman maar aan de rest die hij mee heeft en aan de extra serie die Flip heeft meegebracht komen we niet toe. Al met al een leuke avond. Op naar de volgende, met het thema: ‘Het geheime onderwerp’.

Jan Neefjes