Gastspreker Marlies Siewertsen 13 oktober 2022


We hebben Marlies gevraagd om bij ons haar werk te laten zien, omdat zij, als portretfotografe, heel vrij en creatief met het onderwerp ’portret’ omgaat. Omdat we als amateurfotografen toch altijd gespannen aankijken tegen dit onderwerp, hoopten we dat zij ons een klein beetje wilde laten zien dat het ook anders kan.
Nou dat hebben we gezien.
De foto’s geven aan hoe zij tegen de wereld aankijkt, met fantasierijke beelden die ruimte geven voor een verhaal. Bijna alle foto’s zijn in zwart-wit, waarbij niet de schoonheid van het model centraal staat, maar vooral het model in zijn of haar omgeving. Veel foto’s krijgen een nabewerking in fotoshop om de tinten in zwart-wit extra te benadrukken.
Bijzonder zijn de foto’s in pas-partout, met een verhoogde omlijsting, waarin de foto een reliëf krijgt door afdrukken op gekreukt calque tekenpapier, in zwart-wit met onderdelen gegoten in kunsthars. Gelukkig bleef er op het eind van de presentatie tijd over om de foto’s die ze had meegebracht uitgebreid te bekijken en erover van gedachten te wisselen. Helaas voor degene die op deze avond niet aanwezig konden zijn, moet ik helaas constateren dat ze een mooie avond hebben gemist.
Link naar website van Marlies Siewertsen

Herman Beukers